Interessante tips

Boeken


Sitting in the fire

(Arnold Mindell) 2014

De meesten van ons zijn doodsbang voor conflicten, zegt Arnold Mindell, auteur van heel veel boeken en internationaal erkend voor zijn innovatieve synthese van Veel mensen zijn doodsbang voor conflicten, zegt Arnold Mindell, internationaal erkend voor zijn Jungiaanse therapie, dromen en lichaamswerk. Maar dat hoeft niet.

Patronen

Patronen

(Danielle Braun) 2021

Patronen zijn er altijd en overal. Ze zijn groots in de wereld aanwezig. Landen, volkeren, families, organisaties en individuen hebben ze.  Belangrijk is dat je ze leert herkennen zodat je daar in verandering rekening mee kunt houden. Dit boek neemt je bij de hand en helpt je daarbij op weg.

Presence

Presence

(Peter Senge e.a.) 2015

Het begrip ‘presence’ is lastig te vertalen ‘Presence’ is het bewust aanwezig zijn in het hier en nu en waarin je ‘open staat zonder vooringenomen ideeën’. Het heeft te maken met een bewustzijnsverschuiving naar een andere dimensie waar verschillende spirituele tradities naar verwijzen.

Films


Noelle aarts

Hoe conflict oplossen met dialoog?

Noelle Aarts

Schreeuwen, negeren of gewoon weglopen: soms zijn we het zo hartgrondig oneens met de ander dat het lijkt alsof er geen enkel gesprek mogelijk is. Op zo’n moment kan een dialoog als gespreksvorm helpen.

Myrna Lewis

Mining the Gold of conflict

Myrna Lewis

Spanning en conflict willen we graag vermijden, terwijl het bespreekbaar maken ervan juist zorgt voor transformatie.
Myrna Lewis heeft een ‘Let’s Talk’- proces ontworpen om je in staat te stellen spanningen en conflicten aan te gaan.

Ben Tiggelaar

De 5 problemen van Teamwork

Ben Tiggelaar

In deze video bespreekt Ben Tiggelaar de 5 krachtbronnen van Teamwork van Patrick Lencioni. Het gaat dan om de bronnen: vertrouwen, confrontatie aangaan, betrokkenheid tonen, verantwoordelijkheid voelen, aandacht voor resultaten.

Artikelen


Blijvend investeren

Blijvend investeren

Hoe ga je om met stressvolle situaties

Hoe ga je om met stressvolle situaties

Maak de vakman verantwoordelijk

Maak de vakman verantwoordelijk