Gerlanda Dirksen

Het is mijn overtuiging dat plezier in werk en samenwerken toeneemt als we via dialoog in verbinding staan met elkaar. Zodoende brengen we elkaar tot bloei en ontstaat er positieve energie

Achtergrond:

Gerlanda is meer dan 25 jaar werkzaam als professioneel coach, trainer, adviseur en procesbegeleider voor diverse kleine en grote opdrachtgevers van uiteenlopende aard en sectoren. Zij combineert haar ervaring met haar studies op het gebied van human resource management, organisatiepsychologie, loopbaanontwikkeling, coaching, talent en organisatieontwikkeling, organisatieverandering, bedrijfskunde, Deep Democracy en met een verdiepende en praktische aanpak. 

Zij heeft een fascinatie voor mens, arbeid en organisatie. Vooral het emotionele, psychologische en sociale deel daarvan spreekt haar aan. Dit is ook terug te zien in haar Curriculum Vitae. Door de jaren heen is haar rugzak gevuld met mooie ervaringen, theorie├źn, methoden en werkvormen waardoor maatwerk altijd mogelijk is. Daar waar dat niet lukt, wordt in overleg met de opdrachtgever, partners ingeschakeld.  

Gerlanda is verbonden aan Deep Democracy Lewis Methode als geaccrediteerd instructor en facilitator, het NOLOC als gecertificeerd loopbaanprofessional, de Navigatormethode Medezeggenschap als licentiehouder en Core Quadrant als gecertificeerd trainer.

Inspiratie voor Talent2Learn

“Al vroeg heb ik ervaren dat niet alles zomaar vanzelf gaat. Dit uitte zich ook in mijn eigen loopbaan. Ik was een zogenaamde ‘laatbloeier’ die langs verschillende routes steeds beter haar weg vond. Mijn loopbaan is eigenlijk ontstaan door hem te begaan, met als belangrijkste inspiratiebron mijn ouders. Zij hebben mij altijd de ruimte geboden om te mogen ontdekken. Ook tijdens vallen hielpen ze me overeind. Vooral emotioneel vanuit het motto: ook jij doet er toe en hebt talenten! Hier is de basis gelegd voor mijn visie op ontwikkelen en uiteindelijk de start van Talent2Learn. Iedereen doet er toe, heeft talent en verdient ruimte om te groeien. daar help ik graag bij”.

Passie

Gerlanda is een bevlogen professional die individuen, teams en organisaties op een persoonlijke manier  versterkt in werk en samenwerken door zich te verdiepen in de klantvraag en diens wensen. Dat doe zij vanuit haar missie, ervaring en (eigen) wijsheid.

Zij geloof erin dat iedereen talenten heeft en er toe doet. De kunst is om talenten en mogelijkheden te ontdekken, te (h)erkennen , te benutten en te versterken. Daar help zij graag bij!

Methoden en Werkvormen

De kernactiviteiten zijn training, coaching, procesbegeleiding van individuen, teams en leiders uit diverse sectoren. De methoden en werkvormen die daarbij op maat worden ingezet zijn o.a.: Deep Democracy, Co-resolve, Kampvuurgesprekken, Intervisie, Thema Gecentreerde Interactie, Systemisch Werken, Brein Centraal Leren, Biografie, Roos van Leary, Kern Kwadrant, Big-Five en the Work.

Ook zetten we desgewenst, spellen in waaronder: Serious Gaming, Waardenspel, Competentiespel, Werkdrukspel, Teambuilding, Onderhandelen, Groeimaat.

Wil je ook met Talent2learn aan de slag?

We helpen je graag om je vraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk (online) gesprek, zodat je weet wie we zijn, hoe we werken en welke aanpak het beste aansluit.