outplacement

Geen baan meer wat nu?

Wij begeleiden mensen die door ontslag op zoek moeten gaan naar een andere baan met aandacht en zorg bij het vinden van een nieuwe baan of bij het opstarten als zelfstandige.

Wat is outplacement

Outplacement betekent dat je te maken hebt met (dreigend) ontslag door een reorganisatie of door een arbeidsconflict. In zo’n geval zoek je dus een nieuwe baan en de meeste werkgevers bieden in zo’n geval een outplacementtraject aan omdat het je kansen op de arbeidsmarkt vergroot en als blijk van goed werkgeverschap. Het recht op outplacement van de werknemer wordt vaak vastgelegd in een sociaal plan of ontbindingsovereenkomst. 

Wij begeleiden mensen die door ontslag op zoek moeten gaan naar een andere baan met aandacht en zorg bij het vinden van een nieuwe baan of bij het opstarten als zelfstandige.

Ieder traject is maatwerk, maar meestal komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Verwerking van het ontslag:

Dit met als doel om weer vooruit te kunnen kijken en optimaal gemotiveerd te zijn voor het vinden van een nieuwe baan. 

  • Zelfanalyse en marktgericht CV en zoekprofiel

Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik komen ook hier aan bod. Met daarbij een markgericht curriculum vitae en zoekprofiel

  • Arbeidsmarkt oriëntatie

Om eigen kansen, mogelijkheden te onderzoeken voor die nieuwe baan.

  • Sollicitatietraining

Hierin is aandacht voor het aanleren/aanscherpen van sollicitatievaardigheden waaronder schrijven van brieven, vacatureanalyse, telefonisch informatie inwinnen, opbouwen en onderhouden van netwerken, sollicitatiegesprekken voeren, solliciteren via Linkedin en Twitter, inschrijven bij intermediairs

  • Realistisch actieplan

Met stappen richting het vinden van een passende nieuwe baan.

  • Voorbereiden en evalueren van sollicitatieactiviteiten

Wij helpen bij het vinden van een baan, maar er wordt geen baan gezocht. We bereiden voor op het gesprek, evalueren het en adviseren voor verbeteringen tijdens begeleidingsgesprekken.

  • Nazorg bij het vinden van een nieuwe baan

Aanvullend kan er een nazorgtraject worden afgesproken na het vinden van een baan. Hierover maken we aparte afspraken.

Met zorgvuldige aandacht en kwalitatieve begeleiding word de deelnemer zelfredzaam in het zoeken naar een andere baan.    

Doorlooptijden zijn meestal 6 maanden / 9 maanden of 12 maanden

Outplacement is een ingrijpend traject. Daarom is het goed om vrij te kunnen kiezen bij wie je dit wilt doen. Wij hechten er waarde aan dat de klik tussen beide goed is. Wil je kennismaken maken met een geregistreerd Noloc Professional neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wil je ook met Talent2learn aan de slag?

We helpen je graag om je vraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk (online) gesprek, zodat je weet wie we zijn, hoe we werken en welke aanpak het beste aansluit.