sollicitatiegesprek

Solliciteren vraagt om maatwerk!

Als loopbaancoach kom ik dikwijls mensen tegen die zich onvoldoende bewust zijn van het nut en de noodzaak van een goede vacatureanalyse. Veel mensen vinden een vacature, lezen het door, maken de balans op met de vraag ‘is het wat voor mij’?, bellen soms vooraf naar de contactpersoon en maken een brief.

Niets mis mee natuurlijk maar het kan beter en gerichter!

Solliciteren vraagt om maatwerk. Maar hoe doe je dat zo goed mogelijk? Door een zorgvuldige analyse te maken van je vacature waardoor je (nog) beter weet wat de ander precies vraagt aan harde en aan zachte eisen. Op die manier vind je de ‘haakjes’ waar jij je unieke verkooppunten op kunt afstemmen. Ga je voorafgaand aan je brief met bijgevoegde curriculum vitae ook nog in gesprek met de ander over aanvullende informatie en met oog voor jouw unieke verkooppunten dan kom je nog beter uit de verf en weet je waar je kracht zit. Pas dan maak je een gerichte brief met daarbij een curriculum vitae op maat!

Wil je weten hoe je zo’n vacature-analyse kunt maken? Vraag dan de gratis uitgebreide methodiek aan via info@talent2learn.nl onder vermelding van methode vacature-analyse.